09:53

Mimo Spencer, Dr Sarah Schenker "Przepisy kulinarne. Dieta 5:2 dr Mosleya"



Dieta 5:2 dr Mosleya zyskała już rzesze zwolenników na całym świecie. Poświęcono jej wiele miejsca w prasie i w telewizji (niedawno w jednym z polskich programów telewizyjnych można było oglądać debatę na temat jej skuteczności, ma również dwoje międzynarodowe forum internetowe gdzie użytkownicy wymieniają się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami.

Dieta polega na przestrzeganiu prostych zasad – 2 dni w tygodniu pościmy jedząc zaledwie 500 kcal, w pozostałe dni jemy to na co aktualnie mamy ochotę.

Książka „Przepisy kulinarne. Dieta 5:2 dr Mosleya” jest kontynuacją i zarazem uzupełnieniem wcześniejszej publikacji w całości poświęconej zasadom i opisom działania diety.
Kilka pierwszych stron zawiera krótki wstęp zachwalający skuteczność diety i tłumaczący zasady jej działania, znaleźć tu można również opisy poszczególnych składników odżywczych i produkty, w których się znajdują jak i kilka podstawowych informacji na temat ojca diety dr Mosleya.
Sedno książki stanowią ciekawe, niskokaloryczne potrawy, które można przyrządzić podczas trwania dnia postnego.

Przepisy są przeróżne, jedne proste, inne wymagające specjalnych przypraw bądź sposobów przyrządzania.
Kolorowe ilustracje dodają książce smaku, aż ślinka cieknie od samego patrzenia.
Niestety, niektóre składniki potrzebne do tych bardziej wymyślnych dań mogą być ciężko dostępne w naszym kraju, nazwy niektórych słyszałam po raz pierwszy w życiu i wydaje mi się, że są trudno dostępne, a ich cena z pewnością nie należy do do najniższych.
Mimo to mam zamiar przetestować dietę na własnej skórze, licząc na obiecane efekty.


Wydawnictwo: Muza
Data wydania: Czerwiec 2013
Ilość stron: 232

2 komentarze:

  1. Póki co dieta nie jest mi potrzebna, więc raczej nie zajrzę.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Zatopiona w lekturze , Blogger